Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Σύσταση Επιτροπής Νερού Σιάτιστας




Ίδρυση Επιτροπής Νερού Σιάτιστας


Σήμερα Τρίτη 1-12-15 συστήνεται Επιτροπή Νερού Σιάτιστας με στόχο την προώθηση λύσεων στα σοβαρά προβλήματα που αφορούν στην υδροδότηση της πόλης μας.  


Απευθυνόμαστε σε όλους τους συμπολίτες μας που:
·        Νοιάζονται για την υποβάθμιση της ποιότητα ζωής τους.
·        Έχουν αγανακτήσει με το άθλιο νερό που τρέχει από τις βρύσες μας και  είναι ακατάλληλο για πόση και μαγειρική χρήση.
·        Έχουν αγανακτήσει με την ανευθυνότητα του φορέα υλοποίησης του έργου που αφήνει πίσω του ανοιχτά χαντάκια, αδρανή υλικά και μπάζα.
·        Έχουν αγανακτήσει γιατί τα στενά έχουν γίνει επικίνδυνα τόσο για τους πεζούς όσο και για τα αυτοκίνητα.
·        Έχουν αγανακτήσει με την παράλυση του κεντρικού οδικού άξονα της πόλης μας, γιατί ξαφνικά μέσα στο καταχείμωνο και λίγο πριν τις γιορτές, ο φορέας υλοποίησης του έργου αποφάσισε να το σκάψει!
·        Έχουν αγανακτήσει με τα βουλωμένα φρεάτια που προκαλούν πλημμύρες σε κατοικίες και μαγαζιά.

Απαιτούμε την πλήρη και διαφανή ενημέρωση των πολιτών για το έργο ύδρευσης, για το ποιος είναι υπεύθυνος, ποιο είναι το κόστος και το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση και αποκατάσταση. Θέλουμε υπεύθυνη και τεκμηριωμένη ενημέρωση σχετικά με την καταλληλότητα του νερού που τρέχει από τις βρύσες μας. Για ποιον λόγο αποφασίστηκε αύξηση των τελών του νερού εν μέσω κρίσης,  όταν το νερό αυτό είναι ακατάλληλο για οικιακή χρήση; Στη Νεάπολη οι πολίτες έκαναν στάση πληρωμών νερού γιατί, όπως λένε, οι χρεώσεις είναι πλασματικές λόγω του αέρα που τρέχει μέσα από τους μετρητές. Μήπως το ίδιο συμβαίνει και εδώ με τις συχνές διακοπές του νερού;;;  Μήπως κι εδώ πρέπει να κάνουμε στάση πληρωμών στους λογαριασμούς του νερού για να ταρακουνηθούν οι άρχοντες του τόπου;

Το καθαρό νερό είναι φυσικό αγαθό στο οποίο πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι. Κινδυνεύουμε όμως να καταντήσουμε τριτοκοσμική χώρα όπου το νερό αποκτά αμφίβολη ποιότητα και καταντά αντικείμενο αισχρής κερδοσκοπίας. Οι πολίτες αφυπνίζονται και διεκδικούν τα αυτονόητα!

Η Επιτροπή μας έχει συντάξει Επιστολή Διαμαρτυρίας προς το Δήμο Βοϊου προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί. Απαιτούνται υπογραφές από όσους περισσότερους Δημότες γίνεται, ώστε το θέμα μας ενδυναμωμένο από τις φωνές όλων να έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και να πάρει ο Δήμος μας υπεύθυνα θέση.   Όσοι ενδιαφέρεστε να υπογράψετε, η επιστολή θα βρίσκεται μέχρι την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου σε γνωστά σημεία της πόλης που θα ανακοινωθούν σύντομα.


Για περισσότερες πληροφορίες και όσοι θέλετε να πλαισιώσετε την Επιτροπή μας, μπορείτε να απευθύνεστε στο μέιλ siatistanero@gmail.com   και στα τηλέφωνα 69570 78144 (Τάσος Γράβας), 6947004534 (Τατιάνα Κ. Παπά),  μπλογκ www.siatistanero.blogspot.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου